Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nokian73
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 19:02, 29 Sie 2007 Temat postu: |
|
|
To ja wklejam zasady obowiązujące na Łotwie, bo to ostatnio przerabiałam
Młodzieżowy : 3 CACJ, jeśli ma championat wystarczy 1 CACJ. Niestety Łotysze zmienili zasady dla Polaków trzeba mieć młodzieżowy championat innego kraju niż Polska
Champion : 3 CAC, między pierwszym CAC a ostatnim CAC musi upłynąć 1 rok i 1 dzień. Jeśli ma championat wystarczy 1 CAC. Przyznawany tylko jeden CAC na płeć spośród psów z klasy otwartej, championów i pośredniej. Jeśli ma Młodzieżowy Championat Łotwy (musi byc zdobyty poprzez 3 CACJ) wystaczy 1 CAC, między pierwszym CACJ a CAC musi upłynąć 1 rok i 1 dzień. Jeśli ma się już Championat Łotwy, nie otrzymuje się CAC.
Za dyplom championa trzeba zapłacić. Cena jest uzależniona od tego czy chce się otrzymac rozetkę, czy nie. Za młodzieżowy: 15 euro z rozetką, 10 euro bez rozetki. Za dorosły 20 euro z rozetką, 10 bez rozetki.
Dokumenty wysyła się faxem, wpłata na konto i się czeka Nie wiem jak długo, bo jeszcze championatu nie dostaliśmy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Irish
|
Wysłany: Wto 17:57, 04 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
A ja chciałem zapytać o zasady, a w zasadzie o formalności związane z przyznaniem Młodzieżowego Championa Polski. Wysłałem wniosek on-line wypełniony na stronie związku, dziś mija półtora tygodnia, a ja nie dostałem żadnego maila czy wiadomości choćby z przyjęciem wniosku do rozpatrzenia. Jak długi jest czas oczekiwania?Czy dostaje się jakieś potwierdzenie (wspomniane wyżej)? Kiedy wypadałoby tam zadzwonić i się upomnieć?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Flaire
Weteran
|
Wysłany: Wto 18:02, 04 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Irish napisał: | A ja chciałem zapytać o zasady, a w zasadzie o formalności związane z przyznaniem Młodzieżowego Championa Polski. Wysłałem wniosek on-line wypełniony na stronie związku, dziś mija półtora tygodnia, a ja nie dostałem żadnego maila czy wiadomości choćby z przyjęciem wniosku do rozpatrzenia. Jak długi jest czas oczekiwania?Czy dostaje się jakieś potwierdzenie (wspomniane wyżej)? Kiedy wypadałoby tam zadzwonić i się upomnieć? | Ja już dwa razy dostałam pocztą dyplom championatu ok. 3-4 tygodnie po wysłaniu internetowego wniosku. Żadnego wcześniejszego potwierdzenia nie było (zresztą żadnego nie oczekiwałam).
|
|
Powrót do góry |
|
|
zadziorny
Administrator
Przeczytał: 1 temat
|
Wysłany: Wto 18:07, 04 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Irish ja czekałem pół roku (z tym że wniosek wysłałem pocztą). Dzwonić możesz od razu, tak na wszelki wypadek aby się gdzieś nie zawieruszył
|
|
Powrót do góry |
|
|
Anisha
Weteran
|
Wysłany: Wto 18:27, 04 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
A co macie na myśli mówiąc (nie raz słyszałam, ale wtedy mnie to wcale nie interesowało ) o dużym i małym CWC? Czym one się różnią i po co to rozróżnienie? Chodzi o wystawy międzynarodowe/klubowe i krajowe? Czy całkiem coś innego?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto 18:31, 04 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Duże CWC zdobywa się na wystawach międzynarodowych i klubowych, małe na krajówkach. Do uzyskania championatu potrzebujesz 3 wniosków - 2 z wystaw krajowych (małe CWC) oraz jednego z wystawy międzynarodowej lub klubowej (duże CWC).
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto 18:34, 04 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Co do wniosku o championat - najlepiej wysłać tuż po wystawie, na której się championat uzyskało. Potwierdzenia nie przysyłają, ale ja dzwoniłam do Związku do Warszawy z zapytaniem czy mój wniosek do nich dotarł. Później zostaje już tylko czekać na listonosza
Ja czekałam około dwóch miesięcy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Anisha
Weteran
|
Wysłany: Wto 18:41, 04 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Ali napisał: | Do uzyskania championatu potrzebujesz 3 wniosków - 2 z wystaw krajowych (małe CWC) oraz jednego z wystawy międzynarodowej lub klubowej (duże CWC). |
A jest jakiś limit czasu, w którym trzeba się zmieścić? Bo wiem, że pół roku między pierwszym, a trzecim CWC to minimum, ale czy jest też jakieś maksimum?
I czy te małe CWC są konieczne? A jakbym chciała robić championat tylko na wystawach klubowych - to co?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Roksana
Weteran
|
Wysłany: Wto 18:58, 04 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
to oczywiście możesz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto 19:02, 04 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się, że nie ma limitu maximum, ale niczego sobie uciąć nie dam. Aczkolwiek nigdy o nim nie słyszałam
|
|
Powrót do góry |
|
|
Sirion
Weteran
|
Wysłany: Wto 20:38, 04 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Można robić tylko na klubowych, ale wtedy to trzy lata zajmie, bo oficjalna klubówka jest jedna w roku !
Górnego limitu czasu nie ma, w każdym razie regulaminy o czymś takim nie mówią.
Z tymi elektronicznymi wnioskami to się nie denerwujcie tak. Zgłoszenia zwykle dochodzą bez problemu. Termin otrzymania championatu jest najbardziej determinowany przez oddziały, które mają w 45 dni na wysłanie protokołu do ZG. Póki ich nie ma, to championatu nie wystawią.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Anisha
Weteran
|
Wysłany: Wto 21:36, 04 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Sirion napisał: | Można robić tylko na klubowych, ale wtedy to trzy lata zajmie, bo oficjalna klubówka jest jedna w roku ! |
W tym roku w maju był Czaplinek, w listopadzie jest Poznań... to która z nich jest nieoficjalna?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto 21:56, 04 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
W Czaplinku była Krajowa Terierów i Czarnych Terierów, nie Klubowa
|
|
Powrót do góry |
|
|
Anisha
Weteran
|
Wysłany: Wto 21:58, 04 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Acha. Dzięki, Ali!
|
|
Powrót do góry |
|
|
fuka
Weteran
|
Wysłany: Śro 5:24, 05 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Anisha, to ja tu tak przy okazji nadmienie, ze jezeli sie zgłosisz rzeczywiscie do Poznania, to mimo, ze masz już młodzieżowy championat - warto wykorzystac jedyna w życiu Shaglutka mozliwosc i zgłosic go do młodziezy. On na dorosłe tytuły ma jeszcze kupe czasu, one sa trudniejsze do zdobycia - bo trzeba najpierw wyjsc z klasy, a pozniej wygrać ze zwyciezcami pozostałych dorosłych klas. A zeby zdobyc młodzieżowy tytuł "wystarczy" wygrac w klasie. Co moze wcale nie byc takie łatwe, na tych wystawach z reguły pojawia sie wielu chetnych do wpisania sobie MŁ.ZW.KL i Mł.ZW.PL...
Shaglutek i tak ze wzgledu na wiek bedzie mial pewne fory - jest dojrzalszy od 9miesiecznych szczylow, ktore tez moga sie pojawic na ringu.
Jezeli zas chodzi o jego dorosły championat - to warto by było znależć sobie teraz jakas mała wystawe, na ktorej moglby zdobyc swoje pierwsze CWC i wtedy w przyszłym roku - bedziecie mieli odbebniony półroczny okres
W tym roku najbliżej Was bedzie jeszcze pażdziernikowe Przechlewko i listopadowy Włocławek. Jest spora szansa, ze Wam licznik ruszy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|