Forum Terierkowo Strona Główna
Home - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Galerie - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Wypiekacz do chleba
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 43, 44, 45  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród / Dom
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marylka



Dołączył: 03 Paź 2010
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Mikołów

PostWysłany: Pon 16:43, 04 Paź 2010    Temat postu:

Zastanawiam się nad kupnem wypiekacza do chleba. Mam upatrzone dwa modele, ale nie wiem który jest lepszy:

Moulinex OW 6000 Baguette & Co

czy

Moulinex OW 5023 Home Bread Baguette

chyba że jakiś inny polecacie. Proszę o pomoc w wyborze


Ostatnio zmieniony przez Marylka dnia Pon 16:44, 04 Paź 2010, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Wto 1:33, 05 Paź 2010    Temat postu:

Ja Ci nie pomogę, ponieważ nie znam tych modeli, o któych piszesz. Od niedawna mam maszynę do chleba, to Silver Crest z Lidla. Spisuje się bardzo dobrze, a kosztowała o połowę mniej niż maszyny, które oglądałam np. w Saturnie.
Powrót do góry
zadziorny
Administrator


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 42058
Przeczytał: 1 temat

Skąd: Rybnik

PostWysłany: Wto 9:11, 05 Paź 2010    Temat postu:

My mamy Moulinex OW 5003. Spisuje się bardzo dobrze, ale przez półtora roku bagietek jeszcze nie piekliśmy Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
teska
Zaangażowany


Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 1172
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Międzychód

PostWysłany: Śro 16:43, 06 Paź 2010    Temat postu:

zdjeć chlebka nie mam jeszcze ale maszyna jest-prosto z biedronki- jak oni to robią?? Rolling Eyes
[link widoczny dla zalogowanych]


[link widoczny dla zalogowanych]

tych mąk używam na razie tylko z drożdzami ale z róznymi dodatkami- siemie lniane,ziarna dyni i słonecznika, kminek- i JESTEM MEGA ZADOWOLONA!!
Zawsze zostawał mi jakis chleb a teraz nawet kruszynki suchej nie uświadczysz...mąki są zdrowe-grubo mielone i z dodatkiem orkiszu- juz wczesniej tej maki używałam do naleśników i jest bombastyczna Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wermont
Weteran


Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 3931
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Śro 17:27, 06 Paź 2010    Temat postu:

ja też tych chlebków od czasu do czasu używam... ale szczególnie polecam te z gotowych, które są w Lidlu...
smaczny jest taki świeżutki chlebek, prawda Wink ja włąśnie na jutro rano mam zamiar sobie sądecki upiec Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
teska
Zaangażowany


Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 1172
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Międzychód

PostWysłany: Śro 20:11, 06 Paź 2010    Temat postu:

to kupuje u nas w intermarche, a w lidlu kupiłam sobie CIAPATTE, ale jeszcze jej nie piekłam Smile może jutro Smile musze poszukiac w lidlu takich mieszanek- tam zawsze szybko szybko przelatuję bo lidla u mnie nie ma tylko wstępuje po drodze jak do Taty jade Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wermont
Weteran


Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 3931
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Śro 20:39, 06 Paź 2010    Temat postu:

tam są 4 mieszanki... o tyle ciekawsze, że już mają drożdże w sobie, tylko wodę dodajesz...
i jak robię chlebki do pracy, to właśnie z tamtych, bo szybciej, wygodniej itd. no i mi osobiście bardziej smakują...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jovanna
Weteran


Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Czw 11:45, 07 Paź 2010    Temat postu:

A ja nie moge w moim Lidlu tych mak wypatrzec Sad
Tam gdzie znajduje maki sa te najzwyklejsze.

Wczoraj dostalam caly wor maki pszennej nie wiem jaki typ bo na opakowaniu tego nie napisali.(25 kg albo i 50 kg pewnosci tez nie mam )
A dzisiaj objezdzilam pare sklepow i kupilam gotowa mieszanke do wypieku z amarantusem Wink oraz pare mak. Mam od paru dni klopot z dostaniem mak razowych Sad . Ale cos jednak mi sie udalo zdobyc...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wermont
Weteran


Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 3931
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Czw 13:56, 07 Paź 2010    Temat postu:

jovanna napisał:
A ja nie moge w moim Lidlu tych mak wypatrzec Sad
Tam gdzie znajduje maki sa te najzwyklejsze.



one nie są na mąkach, tylko koło pieczywa w tych plastikowych dużych pojemnikach i obok płatków śniadaniowych...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jovanna
Weteran


Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Czw 17:37, 07 Paź 2010    Temat postu:

yhm to glupie miejsce bede szukac, ale na razie mam zapasik to nastepnym razem sie przejade i poszukam w tym miejscu. Kiedys zanim mialam maszyne widzialam ta make gdzies na polkach.
A ja dzisiaj zaszalalam upieklam chleb z amarantusem z gotowca (drozdze) i pestkami dyni a teraz rosnie sobie chlebek orkiszowo-pszenno-razowy z zurawina i mam nadzieje ze wyrosnie na tym moim prawie miesiecznym zakwasie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wermont
Weteran


Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 3931
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Czw 17:45, 07 Paź 2010    Temat postu:

jovanna napisał:
yhm to glupie miejsce bede szukac, ale na razie mam zapasik to nastepnym razem sie przejade i poszukam w tym miejscu.


bo to w dziale chleby, a nie mąki Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jovanna
Weteran


Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Czw 18:01, 07 Paź 2010    Temat postu:

widocznie tepa jestem Very Happy ze nie pomyslalam o tym hehe

Ostatnio zmieniony przez jovanna dnia Czw 18:01, 07 Paź 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wermont
Weteran


Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 3931
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Czw 18:14, 07 Paź 2010    Temat postu:

jovanna napisał:
widocznie tepa jestem Very Happy ze nie pomyslalam o tym hehe


ja to kiedyś przez przypadek zauważyłam, myślałam, że się pojawia tylko, jak są maszyny w sprzedaży... aż kiedyś olśnienia doznałam Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jovanna
Weteran


Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Pią 10:25, 08 Paź 2010    Temat postu:

Ja sie poddaje, nie bede piec chlebow na zakwasie Sad
Nie wychodza mi. Wcale nie wyrastaja Sad Robie zakalce... grrr
Bede robic na drozdzach przynajmniej stresu nie bede miala.
W kuchni nie mam za cieplo nawet jak jest ogrzewanie wlaczone. Nie wiem gdzie postawic zakwas ( teraz stoi na kuchence w rogu) a potem chleb zeby wyrastal i bylo to widoczne ze w ogole urosl. Moze sobie stac pare godzin i nic Sad...
Zakwas na pewno jest dobry pachnie odpowiednio i pracuje. Coprawda nie wyplywa mi ze sloika ale tez nie plesnieje i nie rozwarstwia sie...
Albo mnie ktos oswieci i mi pomoze albo przechodze na drozdze... RATUNKU !!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
coztego
Gość





PostWysłany: Pią 10:44, 08 Paź 2010    Temat postu:

jovanna, a próbowałaś dodać do ciasta pół łyżeczki drożdży?
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród / Dom Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 43, 44, 45  Następny
Strona 40 z 45

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
Appalachia Theme © 2002 Droshi's Island