Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
INA
Weteran
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 3855
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Chełmża k/ Torunia
|
Wysłany: Pon 11:04, 06 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Ja też już mam
Teraz będę siedziała na tym wątku od rana do wieczora z przerwami na pieczenie chleba
Sprzęcicho na razie jest w domu, i tylko sobie wyobrażam jak może wyglądać i modle się aby zmieściło się do mojej kuchni...
Zakwasu jeszcze nie mam, trzeba by dziś rozpocząć jego żywot...
Dziś na próbę zrobię tak jak Ali, z gotowej mieszanki
Ostatnio zmieniony przez INA dnia Pon 11:05, 06 Wrz 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Gość
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon 11:09, 06 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Jov, ja z zakwasem tak jak z psem - ma mieć wszystko, a nawet jeszcze trochę
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wind
Weteran
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 11:16, 06 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Ali, gratulacje i witaj wsrod maszynistek Widzialam Twoj chlebus! Nie wiem jak to jest w przypadku chlebow "bialych" ale ciemne robie z wieksza iloscia wody. Nie jest wtedy plynny, tylko taki troche o luzniejszej konsystencji
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon 11:34, 06 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Witam, witam serdecznie w gronie maszynistek
Wind, to może ja ciut wody doleję? Bo chlebuś rośnie teraz, ale podzielony na dwie kule... Dałam wszystko jak w przepisie, co do joty, ale chyba powinien być w jednym kawałku...
Nie mam kompletnie doświadczenia, więc nie wiem...
Dosypałam pestki dyni i słonecznika...
Przed chwilą myłam piekarnik... Zakwas postanowił pozwiedzać otoczenie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wind
Weteran
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 11:37, 06 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Ali, nie chce sie mieszac Jak trzymasz sie przepisu, to moze tak ma byc??? Moze "biale" maki daja taki efekt dosc zbitego ciasta?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon 11:48, 06 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Hmmm... No nie wiem. Pierwsze koty za płoty. Zostawiam tak jak jest i zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon 11:59, 06 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Rozdyźdałam go palcyma po pojemniku, aby przypominał chleb, a nie dwie buły
|
|
Powrót do góry |
|
|
zadziorny
Administrator
Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 42087
Przeczytał: 2 tematy
Skąd: Rybnik
|
Wysłany: Pon 12:01, 06 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Dodałbym ciut więcej wody, bo ci ciasto prawie lewituje
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon 12:20, 06 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Będę mądra przy drugim chlebku. Póki co - się piecze.
A Ty myślisz, że dlaczego zrobiłam i zamieściłam filmik?
Z pieczeniem chleba to jak z trymowaniem - pokaż, a mądrzejsi się wypowiedzą po to, aby się nauczyć
|
|
Powrót do góry |
|
|
zadziorny
Administrator
Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 42087
Przeczytał: 2 tematy
Skąd: Rybnik
|
Wysłany: Pon 12:21, 06 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
No to czekamy na wypiek
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon 13:04, 06 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Na wyświetlaczu 10 minut do końca, a chlebuś bielutki przez szkiełko...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon 13:07, 06 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Ciiiiiicho, zaczyna się rumienić
|
|
Powrót do góry |
|
|
madziasto4
Weteran
Dołączył: 12 Cze 2007
Posty: 2838
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Pon 13:12, 06 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Rety, jakie tu emocje od rana!!
No i jak chlebuś Ali?
Widziałam dziś w Lidlu te maszynki Wasze, całkiem fajne, gdybym nie miała już, to też pewnie bym się skusiła na tę Lidlowską
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon 13:34, 06 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Ciut zrumieniony, ale generalnie z tych bledszych. Jeszcze się świeci czerwona kropka, więc nie wyjmowałam. Ze psem polecę, zanim wrócę to może zgaśnie i wyciągnę...
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|