Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Flaire
Weteran
Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 10529
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pon 23:21, 21 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
asher napisał: | Lepiej się przyznaj, że na widok i zapach takiego ciasta budzi się w Tobie bestia i nie zamierzasz się dzielić | OK, przyznaję się... A dla upierdliwców takich jak ja i Magnitudo donoszę, że wersja cienka wyszła super w blasze 36 na 25 cm używając 1 kg dużych śliwek (małych użyłabym pewnie więcej, bo mają mniej miąszczu w stosunku do pestek).
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Flaire
Weteran
Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 10529
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 0:06, 22 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Flaire napisał: | wersja cienka wyszła super w blasze 36 na 25 cm używając 1 kg dużych śliwek (małych użyłabym pewnie więcej, bo mają mniej miąszczu w stosunku do pestek). | To ciasto jest REWELACYJNE, tylko problem w tym, że łatwo w nałóg można wpaść... Jednakże następnym razem chyba dam trochę więcej owoców.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jura
Weteran
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 2136
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 19:12, 29 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Niestety, potwierdzam w nałóg wpaść można .
|
|
Powrót do góry |
|
|
coztego
Gość
|
Wysłany: Wto 20:15, 29 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Ciasto chodzi za mną i chodzi, i już nawet śliwki kupiłam w ostatni weekend, ale nie działał mi internet i nie mogłam sprawdzić przepisu
Więc śliwki zjadłam, a ciasto zrobię pewnie w tym tygodniu z nowymi śliwkami
|
|
Powrót do góry |
|
|
Czarna
Weteran
Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 22:31, 29 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Oj tam, nie przesadzajcie, ja dopiero zrobiłam 4 razy
Jest pyszne, polecam
|
|
Powrót do góry |
|
|
asher
Gość
|
Wysłany: Śro 11:53, 30 Wrz 2009 Temat postu: |
|
|
Kurczę, jak takie dobre, to ja chyba nie zrobię Niestety, w przypadku pyszności wyłączają mi się hamulce...
To pozostaje liczyć, że ktoś mnie zaprosi na wydzielony kawałeczek
|
|
Powrót do góry |
|
|
coztego
Gość
|
Wysłany: Sob 14:44, 10 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Składniki zakupione, zaraz się biorę za ciasto
|
|
Powrót do góry |
|
|
asher
Gość
|
Wysłany: Pon 11:07, 12 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Ja załapałam się na kawałek u Flaire. Wersja grubsza. Pyyyycha!!!
|
|
Powrót do góry |
|
|
coztego
Gość
|
Wysłany: Pon 13:11, 12 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Przyznaję - PYCHA U mnie chyba wyszła wersja grubsza, w każdym razie mi pasuje, ale chętnie spróbowałabym tez cieńszej, więc może następnym razem zrobię na większej blaszce.
Odrobinę za słodkie jest, do kwaśnych jabłek byłoby pycha, ale do słodkich śliwek następnym razem dam mniej cukru
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wind
Weteran
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 22:46, 12 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Dla zwolennikow mak pelnoziarnistych polecam wyprobowanie drozdzowki opartej o make pszenna pelnoziarnista. Drozdzowka wychodzi pieknie wyrosnieta, o apetycznym karmelowym kolorze. Dodaje do niej malo cukru, ale nadrabiam iloscia rodzynek, papaja i smazona skorka z cytryny
Oczywiscie proces mieszania, wyrastania i pieczenia w maszynie
Maly kawalek moze byc niezla alternatywa dla porannej owsianki
Pyszny smaczek, a ile blonnika
|
|
Powrót do góry |
|
|
coztego
Gość
|
Wysłany: Nie 11:12, 18 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj robię z jabłkami
|
|
Powrót do góry |
|
|
alfiki
Weteran
Dołączył: 07 Kwi 2007
Posty: 3671
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Nie 21:03, 18 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Wind napisał: | Dla zwolennikow mak pelnoziarnistych polecam wyprobowanie drozdzowki opartej o make pszenna pelnoziarnista. Drozdzowka wychodzi pieknie wyrosnieta, o apetycznym karmelowym kolorze. Dodaje do niej malo cukru, ale nadrabiam iloscia rodzynek, papaja i smazona skorka z cytryny
Oczywiscie proces mieszania, wyrastania i pieczenia w maszynie |
Ja poproszę przepis na tę drożdżówkę w maszynie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Śro 5:32, 28 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Ufff, uzupełniłam spis treści o wszystkie zaległe przepisy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Borsaf
Gość
|
Wysłany: Śro 9:56, 28 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Ali bidulko, przez ten letarg laptosia to w sekcję archeo musiałaś się zamienić
|
|
Powrót do góry |
|
|
coztego
Gość
|
Wysłany: Śro 10:02, 28 Paź 2009 Temat postu: |
|
|
Czy ja już pisałam, że potrzebny mi jest przepis na pyszny barszcz ukraiński?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|