Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ravena
Weteran
Dołączył: 30 Cze 2007
Posty: 1784
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Śro 17:27, 09 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
Dziękuję
Prawdą jest, że już nastawiłam, ale byłam gotowa wyławiać, okrawać i oblizywać ręce...
Teraz słój z żólciejącą zawartością jest główną ozdobą w kuchni!
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon 3:49, 14 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
Goranik zamieściła w Kawiarence przepis na kawę mrożoną. Szkoda by było, gdyby zaginął, więc kopiuję go tutaj
goranik napisał: | ...wlasnie zobie zrobilam mrozona kawe i wszystkim polecam.
domowym sposobem robie tak
wsypuje troche kawy rozpuszczalki i cukru (mimo ze nie slodze to niestety trzeba bo jest taka gorycz ze sie nie daloby wypic)
i 5 kostek lodu - do sheakera i mieeeeszam.
na koniec ja akurat dodaje mleka i mam super chlodzaca kawusie polecam.
jak nie mialam sheakera to robilam w butelce od pepsi. |
Ponieważ były dalej komentarze, podaję źródło
|
|
Powrót do góry |
|
|
coztego
Gość
|
Wysłany: Wto 18:52, 06 Lip 2010 Temat postu: |
|
|
Mam mąkę żytnią razową (w dodatku ekologiczną ), zaraz nastawię zakwas... w sobotę planuję wielkie pieczenie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią 19:50, 09 Lip 2010 Temat postu: |
|
|
Hanik napisał: | Magicnesca napisał: | Hanik daj przepis na pstrąga z grilla , bo pstrągi tylko czekają właśnie aby się pojawić na grilu |
Nie mam specjalnego przepisu. Do środka ładuję sól, pieprz, masełko, pietruchę i sok z cytryny. Dziś jeszcze dodałam czosnek. Ale chyba jednak wolę wersję bez czosnku.
Następnym razem muszę wymyślić coś innego...
Kiedyś jadlam pysznego pstrąga z migdalami. jestem ciekawa czy coś takiego by na grilu wyszło... Pewnie tak... |
Wind napisał: | da sie, da sie
Wazne tylko, aby platki migdalow wczesniej delikatnie zrumienic na patelni, ja dodaje do nich lyzeczke miodu, ktory pieknie sie skarmelizuje. Do pstraga na grillu niewiele potrzeba aby wydobyc smak. Wystarczy troche koperku, morska sol, pieprz. Niektorzy lubia dodawac po upieczeniu czosnkowy dressing na bazie jogurtu balkanskiego. I tyle |
Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Pią 23:04, 09 Lip 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Czarna
Weteran
Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pią 20:07, 09 Lip 2010 Temat postu: |
|
|
Ja robię podobnie do Hani, ale tylko na Kaszubach, bo tu nie ma szansy ani na grilla ani na świeże wielkie liście chrzanu...
Pstrąg z grilla:
- Oprószamy w środku i na zewnątrz przyprawą do ryb (gotowcem), ew. solimy
- do środka (brzucha) daję po 1 łyżeczce natki pietruszki, koperku i masła
- tak nafaszerowanego pstrąga zawijam w jeden wielki albo dwa mniejsze liście chrzanu
- całość zawijam w (grubą) folię aluminiową i na ruszt (powinien być taki prawie rulon z zgniecionymi i podgiętymi końcami do góry, żeby nam masło nie uciekło!)
Smacznego!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Hanik
Gość
|
Wysłany: Pią 20:15, 09 Lip 2010 Temat postu: |
|
|
ginger napisał: | Ja robię podobnie do Hani, ale tylko na Kaszubach, bo tu nie ma szansy ani na grilla ani na świeże wielkie liście chrzanu...
Pstrąg z grilla:
- Oprószamy w środku i na zewnątrz przyprawą do ryb (gotowcem), ew. solimy
- do środka (brzucha) daję po 1 łyżeczce natki pietruszki, koperku i masła
- tak nafaszerowanego pstrąga zawijam w jeden wielki albo dwa mniejsze liście chrzanu
- całość zawijam w (grubą) folię aluminiową i na ruszt (powinien być taki prawie rulon z zgniecionymi i podgiętymi końcami do góry, żeby nam masło nie uciekło!)
Smacznego! |
A ja pozwalam masełku uciec i piękę bezpośrednio na grilu. W takich specjalnych łapkach na ryby. Wcześniej robilam w folii. Ale w folii mi się bardziej udusił niż upiekł . Gdzieś widzialam, że ktoś polecał pieczenie rybek na sztorc, żeby masełko nie ucieklo . Nie mam pojęcia jak to się w praktyce robi.
|
|
Powrót do góry |
|
|
coztego
Gość
|
Wysłany: Nie 12:01, 11 Lip 2010 Temat postu: |
|
|
Mój pierwszy, przepyszny chlebek na moim własnym zakwasie z dodatkiem drożdży
|
|
Powrót do góry |
|
|
zadziorny
Administrator
Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 42103
Przeczytał: 2 tematy
Skąd: Rybnik
|
Wysłany: Nie 16:29, 11 Lip 2010 Temat postu: |
|
|
Daj skosztować
|
|
Powrót do góry |
|
|
Czarna
Weteran
Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Nie 19:14, 11 Lip 2010 Temat postu: |
|
|
Normalnie drożdżówka ino bakalii/owoców nie widzę
Ostatnio zmieniony przez Czarna dnia Nie 19:15, 11 Lip 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Nie 20:22, 11 Lip 2010 Temat postu: |
|
|
Fajny, wygląda bardzo smakowicie
|
|
Powrót do góry |
|
|
falka
Zaangażowany
Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 817
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Nie 21:42, 11 Lip 2010 Temat postu: |
|
|
Czwarty raz tu dziś zaglądam!! No wyjem sobie dziurę w monitorze w końcu...
|
|
Powrót do góry |
|
|
coztego
Gość
|
Wysłany: Pon 18:26, 19 Lip 2010 Temat postu: |
|
|
Po prostu muszę, inaczej się uduszę
|
|
Powrót do góry |
|
|
zadziorny
Administrator
Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 42103
Przeczytał: 2 tematy
Skąd: Rybnik
|
Wysłany: Pon 18:35, 19 Lip 2010 Temat postu: |
|
|
Smaka mi narobiłaś
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto 4:26, 20 Lip 2010 Temat postu: |
|
|
Chyba sobie nastawię zakwas...
Kusicielka
|
|
Powrót do góry |
|
|
ela_h
Weteran
Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 1400
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Piła
|
Wysłany: Wto 9:17, 20 Lip 2010 Temat postu: |
|
|
Fakt wygląda fantastycznie i bardzo smakowicie,
jestem glodna idę jeść
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|