Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Wind
Weteran
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 17:52, 04 Mar 2012 Temat postu: |
|
|
a moze byc w oryginale? Bo jakos przepisywac mi sie nie chce
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wermont
Weteran
Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 3931
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Nie 17:58, 04 Mar 2012 Temat postu: |
|
|
ja bym sobie pewnie poradziła
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wind
Weteran
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 18:31, 04 Mar 2012 Temat postu: |
|
|
No to prosze:
Low-calorie brownie
1 1/2 cup unsweetened applesauce
stevia or 1/2 cup raw sugar
3/4 cup wholegrain flour
1 egg
3 teaspoons cocoa powder
2 teaspoon baking soda
1/3 cup walnuts (optional)
1 dash cinnamon (optional)
Preheat oven to 350.
Mix applesauce, egg, stevia/sugar, and in a medium bowl. In another bowl, whisk flour, cocoa, baking soda (and cinnamon if using) together.
Make a well in the center of the dry ingredients and add the applesauce mixture. Mix until just combined. Bake 25-30 min, until center is firm and not sticky. Cool completely before slicing.
Przepis znalazlam na jednym forum sportowym. Troche go zmodyfikowalam: usunelam proszek do pieczenia i zastapilam soda. Nie lubie proszku do pieczenia
Te jablka sa wlasciwie jedynym mokrym skladnikiem (oprocz jaja), wiec mozna ich dodac wiecej, aby skladniki dobrze sie polaczyly. I oczywiscie nie kupujemy gotowca z cukrem i konserwantami, tylko sami w 10 minut mozemy je do ciasta przygotowac. Aaaa ... z duza iloscia cynamonu
Brownie, wychodzi jak klasyczny brownie. Nie wyrasta mocno, jest bardzo wilgotny w srodku, aromatyczny i ma lekko chrupiaca skorke
|
|
Powrót do góry |
|
|
kj001
Zaangażowany
Dołączył: 20 Wrz 2011
Posty: 734
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 19:07, 04 Mar 2012 Temat postu: |
|
|
...brzmi tak, że natychmiast prznoszę do swojego tajnego kajecika. Do tego to low calorie - po prostu rozgrzesza
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ewaula
Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 55
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: Czw 12:38, 21 Cze 2012 Temat postu: |
|
|
Naprawdę jestem pod wrażeniem! Nie myślałam,że znajdę na forum psim- przepisy kulinarne! Super, czytam zatem od początku...
|
|
Powrót do góry |
|
|
salux
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 94
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Sieradz
|
Wysłany: Czw 21:32, 21 Cze 2012 Temat postu: |
|
|
To ja podam przepis na pyszny karczek przy minimum pracy i wkładu Karczek kroimy na 1 cm plastry, nie rozbijamy, nacieramy solą, pieprzem i majerankiem. Odstawiamy min. na 10 godzin do lodówki. Kiedy czas minimalny minie, na patelni rozgrzewamy niewielką ilość smalcu i na ostrym ogniu rumienimy z obu stron mięso. Kiedy wszystko mamy już zrumienione, przekładamy do garnka, zalewamy niewielką ilością wody i wrzucamy śliwki suszone i kwaśne jabłko. Dusimy do miękkości mięsa(ok1,5h) na małym ogniu i gotowe
Na ok 1,5 kg mięsa, dajemy 6 suszonych śliwek i jedno kwaśne jabłko bez skórki i ogryzka
|
|
Powrót do góry |
|
|
Terriermania
Administrator
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 4610
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pon 19:42, 02 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Magicnesca napisał: |
Kochana Wind możesz sama zrobić galaretke bez cukru
Składniki:
3 torebki dobrej jakości herbaty owocowej (np firmy Lipton truskawkowa, ale ponoć nalepsza jest do tego herbata tekane )
1,5 szklanki wrzącej wody
3 łyżeczki żelatyny
1 łyżka soku z cytryny
lub druga wersja
zaprawa do napojów wiśniowa lub malinowa bez cukru (do nabycia np w tesco) żelatyna woda Dodajemy do ciepłej wody zaprawę, aż do momentu uzyskania intensywnego smaku, następnie rozpuszczamy żelatynę według wytycznych na opakowaniu. Schładzamy i wstawiamy do lodówki.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Terriermania
Administrator
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 4610
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pon 19:43, 02 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Magicnesca napisał: | TARTA Z BOTWINKĄ
Ciasto :
1,5 - 2 szklanki mąki
1 jajko
20 dag masła
2 łyżki kwaśnej śmietany
szczypta soli
Nadzienie: 8-10 sztuk botwinki ( 2 pęczki )
25 dag fety
25 dag twarogu
20 dag szynki
3 jajka
3 ząbki czosnku ( można dać więcej )
2 łyżki posiekanego koperku
sól, pieprz
Masło posiekać razem z mąką, dodać sól i pieprz, wbić jajko, wlać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę.
Botwinke oczyścić, wymyć , odsączyć zblanszować ( zagotować ) przez 5 minut , dokładnie odsączyć i pokroić i małe buraczki i liście z łodygami. Fete i twaróg utrzeć na gładką masęz jajkami , dodać botwinkę ,pokrojoną w kostkę szynkę oraz posiekany koperek. Doprawic solą, pieprzem i czosnkiem
Schłodzone ciasto rozwałkować i wylepić nim dno i brzegi tortownicy lub formy do tarty. Na ciasto wyłożyć nadzienie , na górę z reszty ciasta dać paseczki i piec w temp. 180- 200 stopni przez 45 minut |
|
|
Powrót do góry |
|
|
Czarna
Weteran
Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pon 20:02, 02 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Terriermania proszę wstaw jeszcze tego... mannowca, czy jakoś tak
|
|
Powrót do góry |
|
|
Terriermania
Administrator
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 4610
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pon 23:17, 02 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Zaraz poszukam, nie zwróciłam uwagi
|
|
Powrót do góry |
|
|
Terriermania
Administrator
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 4610
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pon 23:21, 02 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Magicnesca napisał: |
no chyba ,że sernik na zimno
Składniki :
1 kg sera zmielonego
1 łyżka soku z cytryny
1/2 szklanki jogurtu naturalnego typu greckiego
100 g cukru (1/2szklanki )
2 czubate łyżki żelatyny
2 galaretki
Sposób wykonania
Twaróg zmiksować z cukrem, jogurtem, sokiem z cytryny. Dodać rozpuszczoną żelatynę ,może być ciepła,Wlac na herbatniki , wstawic do lodówki . W tym czasie zrobic 2 galaretki w mniejszej ilości wody niż na przepisie o 1/3 i po ostudzeniu wlac na sernik. Dobrze by było wczesniej na sernik dać owoce, truskawki, jagody, brzoskwinie.
ewentualnie ciasto na zimno z kaszą manna ( ulubione mojej Dagmary )
Mannowiec
masa:
1/2 szklanki cukru ( można trochę mniej dac , lub Inuś daj cukier -puder , bo jest słodkie )
cukier waniliowy
2 szklanki mleka
1/2 kostki masła
80 g kaszy manny
Przygotowanie masy :
Masa: mleko, margarynę i cukier zagotować. Po zagotowaniu wsypać kaszę mannę. Gotować około 10 minut mieszając.Na spód wyłożony herbatnikami wlać gorącą masę . Potem zalać galaratkę ale jak już masa wystygnie
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wind
Weteran
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 8:33, 03 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
ROZPUSTA
|
|
Powrót do góry |
|
|
ela
Weteran
Dołączył: 16 Lut 2007
Posty: 8577
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kłodzko
|
Wysłany: Wto 9:59, 03 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
ide sobie walne jajko na bekonie !!!!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Victorka
Weteran
Dołączył: 13 Lip 2011
Posty: 9329
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Chorzów
|
Wysłany: Wto 14:00, 03 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
ela napisał: | ide sobie walne jajko na bekonie !!!! |
Świetne... Znam więcej takich osób, co jak się napatrzą na słodkości to muszą zjeść szybko coś konkretnego...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Terriermania
Administrator
Dołączył: 28 Lut 2007
Posty: 4610
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Sob 22:38, 07 Lip 2012 Temat postu: |
|
|
Przepis ukradziony z FB Magicneski
Tarta pieczarkowo-brokułowa
Ciasto:
20 dag mąki
10 dag masła
1 jajko
3 łyżki bardzo zimnej wody
szczypta soli
Nadzienie , najpierw 25 dag biały sera wymieszny z
60 g kefiry doprawionego pieprzem i solą , warto też dodać 2-3 ząbki czosnku, na to dodane podsmażone pieczarki 50 dag i1/2 brokuła ugotowanego ok 10 minut w wrzącej wodzie. Można dodać kawaki sera Camembert. Piec przez 40 minut w temp. 200 stopni. 10 minut przed końcem pieczena posypać starty serem żółtym lub parmezanem
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|