Forum Terierkowo Strona Główna
Home - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Galerie - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Kuchnia, czyli przepisy na wszelkie pyszności - spis str. 1
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 110, 111, 112  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Czarna
Weteran


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Sob 14:51, 10 Sty 2009    Temat postu:

Halcia ile tej kapusty pokrojonej ma być w stosunku do mięsa (np. na oko tyle samo, czy połowa "górki" mięsa..) no i jak drobno musi być posiekana kapusta (mam włoską). Średnia główka to baaardzo szerokie pojęcie - dla mnie . Pisz szybciutko - bo robię Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
halcia211
Zaangażowany


Dołączył: 20 Lis 2007
Posty: 1650
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Brzeg Dolny

PostWysłany: Sob 18:26, 10 Sty 2009    Temat postu:

ginger wybacz, ale nam robią konserwację internetu od 8.01-11.01 w różnych godzinach i nie mogłam Ci wcześniej odpisać w Kuchni. To ma być kostka jaka Ci pasuje np. 2cm na 2 cm. Ilość kapusty jest dowolna, jak lubisz więcej, to dajesz więcej.Piszę szybko bo nie wiem kiedy nam znów net rozłączą
Powrót do góry
Zobacz profil autora
asher
Gość





PostWysłany: Sob 19:53, 10 Sty 2009    Temat postu:

Przepis wygląda bardzo smakowicie Smile Cebulkę wgniata się do kotletów, czy do sosu ją?
Powrót do góry
halcia211
Zaangażowany


Dołączył: 20 Lis 2007
Posty: 1650
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Brzeg Dolny

PostWysłany: Sob 21:37, 10 Sty 2009    Temat postu:

asher do masy się ją dodaje
Powrót do góry
Zobacz profil autora
halcia211
Zaangażowany


Dołączył: 20 Lis 2007
Posty: 1650
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Brzeg Dolny

PostWysłany: Pon 19:44, 12 Sty 2009    Temat postu:

robiłam wczoraj sałatkę "zupkową" - jadł ktoś może taką sałatkę?

coś pysznego , zaraz dam przepis:


Sałatka z zupek




najlepsze są te zupki:



ostre - bo inaczej sałatka będzie jałowa




a teraz przepis:

1 średnia kapusta pekińska (około półtora kilograma) - poszatkować, trochę wygnieść rękami

1 puszka kukurydzy

1/2 puszki groszku

5 jajek - ugotować i pokroić w kostkę

1 słoik korniszonów (trzyćwiartkowy) - pokroić w półplasterki

1 duży por - pokroić w półplasterki

1 duży pomidor - usunąć środek z pestkami, pokroić w kostkę

1 duża podwójna pierś z kurczaka - pokroić w kostkę i umażyć na oleju nie rumieniąc za bardzo, wystudzić

4 zupki ostre kurczak curry razem z przyprawami - zalać 2-ma szklankami wrzątku, wymieszać i przykryć, aby makaron spęczniał, wystudzić

składniki wymieszać z majonezem ( ja używam majonezu sałatkowego firmy Frubex 800 gramowego, jest w smaku jak własnoręcznie robiony)

Smacznego

Broń Boże nie dawać żadnych przypraw - wystarczą te z zupek, piersi też nie solić przy smażeniu


Ostatnio zmieniony przez halcia211 dnia Pon 20:25, 12 Sty 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
halcia211
Zaangażowany


Dołączył: 20 Lis 2007
Posty: 1650
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Brzeg Dolny

PostWysłany: Pon 19:48, 12 Sty 2009    Temat postu:

aha, zapomniałam napisać - tej sałatki wychodzą 4 salaterki dość ubite - takie jak na fotce
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Borsaf
Gość





PostWysłany: Pon 20:12, 12 Sty 2009    Temat postu:

Podoba mi sie baaardzo ten przepis Very Happy Very Happy Very Happy
Przy najbliższej okazji wypróbuję Very Happy
[b]Halciu[/b[ przeois na gołabki dla leniwych dałam koleżance...też chce wypróbować. Tylko ta kasza manna? jakos nam nie pasuje...ale jak piszesz, że lepiej z nią niż z ryżem, to Ci wierzę Very Happy
Powrót do góry
halcia211
Zaangażowany


Dołączył: 20 Lis 2007
Posty: 1650
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Brzeg Dolny

PostWysłany: Pon 20:18, 12 Sty 2009    Temat postu:

Borsaf to część zrób z ryżem, a część z kaszą i sama oceń które Ci bardziej smakują. Ta sałatka zupkowa jest taka dobra, że się nią obżeramy bez pamięci.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Czarna
Weteran


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 20:50, 13 Sty 2009    Temat postu:

Ali ja tutaj do Ciebie z prośbą - czy nie można by było czegoś wegetariańskiego wydzielić, bo mnie moje rodzone dziecko wykończy ...
A ciężko tak zawsze zaglądać do każdego przepisu, czy tam aby mięsa nie ma??? Please!!! Ludzie pewnie mają talie wypróbowane przepisy (i takie dziwne niejadki w domu) prayer prayer prayer
Powrót do góry
Zobacz profil autora
hana
Gość





PostWysłany: Wto 21:00, 13 Sty 2009    Temat postu:

Smile to ja też nieśmiało przyłączam się do prośby Ginger
Powrót do góry
Borsaf
Gość





PostWysłany: Wto 22:47, 13 Sty 2009    Temat postu:

Dziewczyny, ja nie wegetarianin ale w tym linku, który podała Wind jest po prawej stronie zakładka do kuchni wegetarianskiej. Zajrzyjcie sobie do niej...moze Wam cos podpasi?

Dla mnie najgorszy scenariusz to ten, że dla jednych jedno gotuje, a dla drugich inne. Pamietam, jak po operacji musiałam byc na diecie lekkiej to małżowina tez dostawał gotowane żarełko Laughing ...powiedziałam mu, ze to dla jego dobra hihihi.
Powrót do góry
Wind
Weteran


Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto 23:24, 13 Sty 2009    Temat postu:

ginger, w sieci jest cale mnostwo pysznych przepisow dla wegan. Zerknij moze tu [link widoczny dla zalogowanych]
A tak na marginesie udaje Wam sie dostarczyc ta dieta tyle bialka ile wynosi dobowe zapotrzebowanie (1,5 - 3,0 g na 1kg masy ciala)?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
coztego
Gość





PostWysłany: Wto 23:34, 13 Sty 2009    Temat postu:

Halcia sałatka z zupek jest fascynująca Shocked
A takie gołąbki kiedys jadłam, ale gdzieś zgubiłam przepis, fajnie, że znalazłam tutaj Very Happy
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Śro 0:52, 14 Sty 2009    Temat postu:

ginger napisał:
Ali ja tutaj do Ciebie z prośbą - czy nie można by było czegoś wegetariańskiego wydzielić, bo mnie moje rodzone dziecko wykończy ...
A ciężko tak zawsze zaglądać do każdego przepisu, czy tam aby mięsa nie ma??? Please!!! Ludzie pewnie mają talie wypróbowane przepisy (i takie dziwne niejadki w domu) prayer prayer prayer

Kobieto, a czymże Ci zawiniłam, że każesz mi czytać teraz te wszystkie przepisy i oceniać co dla "zielskojadów" a co nie? Ruski rok by mi to zajęło...
Neutral
Jeśli ktoś się podejmie posegregowania tego naszego skarbu narodowego jakim jest kuchenny temat, to ja oczywiście wydzielę podgrupę, ale sama nie podejmuję się tego zrobić Embarassed
Powrót do góry
Czarna
Weteran


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 1:01, 14 Sty 2009    Temat postu:

Ali napisał:

Kobieto, a czymże Ci zawiniłam, że każesz mi czytać teraz te wszystkie przepisy i oceniać co dla "zielskojadów" a co nie? Ruski rok by mi to zajęło...
Neutral
Jeśli ktoś się podejmie posegregowania tego naszego skarbu narodowego jakim jest kuchenny temat, to ja oczywiście wydzielę podgrupę, ale sama nie podejmuję się tego zrobić Embarassed


Aż taka odważna nie jestem, żeby domagać się czytania wszystkiego, raczej gdyby można było "od początku" założyć taką"grupę" przepisów, nie chodzi o jakieś z netu, tylko takie nasze domowe=wypróbowane, moja córka jest zielskojadem i chętnie bym jej coś nowego od czasu do czasu podetknęła na talerzu Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 110, 111, 112  Następny
Strona 65 z 112

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
Appalachia Theme © 2002 Droshi's Island