Forum Terierkowo Strona Główna
Home - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Galerie - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Wypiekacz do chleba
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 43, 44, 45  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród / Dom
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Nie 6:20, 26 Wrz 2010    Temat postu:

No jak się udał?

Ja zaraz wyciągam drożdżóweczkę z rodzynkami i kruszonką na niedzielę Smile

Madzia - bardzo apetyczny ten Twój chlebek Smile
Powrót do góry
zadziorny
Administrator


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 42061
Przeczytał: 1 temat

Skąd: Rybnik

PostWysłany: Nie 7:01, 26 Wrz 2010    Temat postu:

Ali napisał:
Madzia - bardzo apetyczny ten Twój chlebek Smile

No Tonqe
Powrót do góry
Zobacz profil autora
jovanna
Weteran


Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Nie 9:28, 26 Wrz 2010    Temat postu:

Po raz pierwszy mi wyszedl Wink zrobilam wg przepisu dogajki z PS Wink
Przepyszny i chrupiacy, ale foto nie mam bo zezarty Wink... No bo u mnie jak szarnacza sie rzucaja na ten domowy chlebek. A jeszcze goscia mialam z okazji moich piatkowych urodzin no to wiadomo ze nie bede z aparatem sterczec nad chlebem bo mialam co innego na glowie Wink...
Nastepnym razem ufoce a chlebek byl ze slonecznikiem Wink....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hanik
Gość





PostWysłany: Nie 10:15, 26 Wrz 2010    Temat postu:

Mój siedzi w maszynie.... Już zakumałam jak powinno wyglądać ciasto podczas mieszanie i wyrasta pięknie. Ja jednak wolę wyłączyć maszynę na godzinkę góra dwie, jest wtedy ładniej wyrośnięty...
Powrót do góry
Wermont
Weteran


Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 3931
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Nie 10:45, 26 Wrz 2010    Temat postu:

a ja wczoraj po raz pierwszy zrobiłam ciasto na pizzę w maszynie Smile była pyszna, ale i tak została jeszcze Wink i już wiem, że pizza często będzie robiona...
a jak już będę po remoncie kuchni, to muszę wymyślić, jak przechowywać nadmiar ciasta Wink jak to w tej chwili robię z ciastem na makaron...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hanik
Gość





PostWysłany: Nie 10:50, 26 Wrz 2010    Temat postu:

No, ciasto na pizzę dobre wychodzi.... I bardzo szybko się je robi...
Powrót do góry
Wermont
Weteran


Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 3931
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Nie 10:53, 26 Wrz 2010    Temat postu:

dokładnie... a ponieważ ja lubię takie zabawy, to chciałabym np. zrobić ciasto, część zużyć, a część np. zamrozić na następny raz... w sklepach można kupić takie ciasta w ruloniku... stąd mój pomysł, żeby to jakoś przechowywać...
z ciastem na makaron jest łatwiej, bo to po prostu w kuli chowam do zamrażalnika... a tu chyba będę musiała rozwałkować i na papierze zwinąć, a potem do lodówk Rolling Eyes tak sobie myślę Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hanik
Gość





PostWysłany: Nie 10:56, 26 Wrz 2010    Temat postu:

chyba tak... ,albo będziesz czekać aż całkiem się odmrozi... Ja np ciasto kruche na tartę w kulce mrozilam...Ale nie wiem jak to jest z drożdżowym
Powrót do góry
Wermont
Weteran


Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 3931
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Nie 10:59, 26 Wrz 2010    Temat postu:

Hanik napisał:
chyba tak... ,albo będziesz czekać aż całkiem się odmrozi... Ja np ciasto kruche na tartę w kulce mrozilam...Ale nie wiem jak to jest z drożdżowym


ale robione w maszynie??? jeśli tak, to przepis poproszę Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Hanik
Gość





PostWysłany: Nie 11:26, 26 Wrz 2010    Temat postu:

Wermont napisał:
Hanik napisał:
chyba tak... ,albo będziesz czekać aż całkiem się odmrozi... Ja np ciasto kruche na tartę w kulce mrozilam...Ale nie wiem jak to jest z drożdżowym


ale robione w maszynie??? jeśli tak, to przepis poproszę Wink


Niestety nie Laughing Laughing Laughing
Ciasto kruche nie powinno być długo wyrabiane Laughing
Powrót do góry
coztego
Gość





PostWysłany: Nie 12:29, 26 Wrz 2010    Temat postu:

Ali napisał:

Ja zaraz wyciągam drożdżóweczkę z rodzynkami i kruszonką na niedzielę Smile

Z kruszonką z maszyny?
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Nie 12:58, 26 Wrz 2010    Temat postu:

No, a dlaczego nie? Dałam kruszonkę jak się zaczynało piec. Super wyszło Smile
Powrót do góry
coztego
Gość





PostWysłany: Nie 17:02, 26 Wrz 2010    Temat postu:

Upiekłam drożdżówkę, mniej więcej wg przepisu Magicnesci Smile Dobra, chociaż jak dla mnie- mało masła i cukru, następnym razem poszukam bardziej maślanego przepisu i dodam więcej cukru Wink

I chyba wreszcie nastawię ten zakwas, bo zjadłabym dobrego chleba, nawet z maszyny Wink
Powrót do góry
jovanna
Weteran


Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 1306
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Pon 18:08, 27 Wrz 2010    Temat postu:

Hmmm moze mi ktos wyjasnic dlaczego doskonaly zakwasik nie chce rosnac w ciescie. Nie jest mu za cieplo ani za zimno poprostu dran ma lenia i nie wspolpracuje z reszta skladnikow....
Jakas rada ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
coztego
Gość





PostWysłany: Pon 18:19, 27 Wrz 2010    Temat postu:

jovanna napisał:
Hmmm moze mi ktos wyjasnic dlaczego doskonaly zakwasik nie chce rosnac w ciescie. Nie jest mu za cieplo ani za zimno poprostu dran ma lenia i nie wspolpracuje z reszta skladnikow....
Jakas rada ?

Trzeba mu dać więcej czasu, albo odrobinę drożdży dodać do ciasta na rozruch Wink
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Terierkowo Strona Główna -> Dom i ogród / Dom Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 43, 44, 45  Następny
Strona 38 z 45

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
Appalachia Theme © 2002 Droshi's Island