Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kasia-K9
Dołączył: 19 Lut 2007
Posty: 66
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: MAZOWSZE
|
Wysłany: Śro 17:02, 04 Kwi 2012 Temat postu: |
|
|
Tilia, w Mińsku Mazowieckim jest pan od którego można kupić mieloną głowiznę wołową, kilka hodowli od niego bierze. Trzeba się kontaktować przez sklep gdzie można detalicznie kupić kilogram (3,50 zł/kg) i umawiać na większą ilość.
"Artex" PPH S.C.
11 Listopada 9
05-300 Mińsk Mazowiecki
TELi (25) 7589819,
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Tilia
Weteran
Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 1223
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Wawa
|
Wysłany: Śro 18:21, 04 Kwi 2012 Temat postu: |
|
|
Zofijówko, to były same mięśnie z kawałkiem (nasadą) języka, nasadami uszu, miecho i tylko dwie kostki, nie wiem, z żuchwy? Nie był to cały łeb A swoją drogą muszę kupić jakiś fajny poręczny toporek do porcjowania mięsa i kości. Zamówiłam mięso z As Polu w 2,5 kg opakowaniach, ale chcę łączyć dwa rodzaje, a nie ma jak tej paczki podzielić. No i na ogonach wołowych ostatnio nam się wyszczerbił nóż. Czas na bardziej profesjonalny sprzęt
Kasiu-K9, bardzo dziękuję za namiar! Nie wiesz czy on dowozi, czy trzeba odbierać mięso osobiście? Mnie by bardziej interesowała głowizna w kawałkach, nie mielona, ale skoro mają mieloną to pewnie można się umówić i na taką Dzięki, opróżnię trochę zamrażarkę i zadzwonię!
|
|
Powrót do góry |
|
|
gryf80
Dołączył: 30 Sty 2012
Posty: 285
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: ze wsi:)Puławy
|
Wysłany: Śro 21:05, 04 Kwi 2012 Temat postu: |
|
|
najlepszy do tych sparw jest stalowy tasak kuchenny.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zofijówka
Zaangażowany
Dołączył: 21 Maj 2008
Posty: 1125
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Śro 23:07, 04 Kwi 2012 Temat postu: |
|
|
Zawsze proszę panie w sklepie, żeby mi ciachnęły takim toporkiem korpus, czy kość dużą. Tasak może się przy takim sprzęcie schować- Tilia- inwestujesz widzę
Ja bym się na taką głowiznę pisała jak najbardziej! A może ktoś z Warszawy chciałby zrobić wspólnie zamówienie- to może Pan by nam to przywiózł?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tilia
Weteran
Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 1223
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Wawa
|
Wysłany: Czw 7:52, 05 Kwi 2012 Temat postu: |
|
|
Gryf80 no i właśnie taki sprzęt muszę nabyć Korpusy indycze tniemy nożem, ale wołowe ogony sprawiają już pewne problemy.
Zofijówko, jakby co to ja jestem chętna. Dla siebie i dla mamy TZa, myślę że ze 20-30 kg byśmy brały. Ja się jeszcze przejdę po świętach do sklepu tu niedaleko, kiedyś zamawiałam tam regularnie jakieś elementy wołowe, zapytam o głowiznę.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zofijówka
Zaangażowany
Dołączył: 21 Maj 2008
Posty: 1125
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Czw 11:03, 05 Kwi 2012 Temat postu: |
|
|
Lipa z panem z Mińska. To jest detalista, max co może sprzedać to 30 kg, bo tyle mu się mieści do zamrażarki. I do Warszawy nie dowozi. Sądzę, że trzeba dzwonić po rzeźniach
|
|
Powrót do góry |
|
|
gryf80
Dołączył: 30 Sty 2012
Posty: 285
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: ze wsi:)Puławy
|
Wysłany: Czw 17:05, 05 Kwi 2012 Temat postu: |
|
|
spróbuj,ja jezdziłam w swojej okolicy-i co ?odprawili mnie z kwitkiem
|
|
Powrót do góry |
|
|
Morris
Dołączył: 12 Gru 2012
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pon 13:40, 18 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
Pytanko...czy ktoś w Krakowie lub okolicach ma namiary na miejsca oferujące przyzwoite cenowo składniki barfu? Mięsne mam na myśli
Ktoś zamawia więcej i można się podłączyć? Sprawdzone ubojnie, rzeźnie itp mile widziane
Mamy w Krakowie na ul.chełmońskiego sklep, ale przydałaby się jakaś alternatywa
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zofijówka
Zaangażowany
Dołączył: 21 Maj 2008
Posty: 1125
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 14:25, 19 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
Tutaj znajdziesz przynajmniej dwa wątki na temat mięcha dla psów w Krakowie [link widoczny dla zalogowanych]
Mam nadzieję, że Admini mnie nie wywalą za linkowanie innych forów... To jest forum ściśle Barfoskie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
equitana
Moderator
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 8200
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Poznań!
|
Wysłany: Wto 14:46, 19 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
Zofijówka napisał: | Tutaj znajdziesz przynajmniej dwa wątki na temat mięcha dla psów w Krakowie [link widoczny dla zalogowanych]
Mam nadzieję, że Admini mnie nie wywalą za linkowanie innych forów... To jest forum ściśle Barfoskie. |
Nie wywalą, nie wywalą....spoko U nas za linkowanie innych forów nie ma banów, wszystko to słuzy naszym zwierzakom
|
|
Powrót do góry |
|
|
Morris
Dołączył: 12 Gru 2012
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 15:42, 19 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
Zofijówka napisał: | Tutaj znajdziesz przynajmniej dwa wątki na temat mięcha dla psów w Krakowie [link widoczny dla zalogowanych]
Mam nadzieję, że Admini mnie nie wywalą za linkowanie innych forów... To jest forum ściśle Barfoskie. |
Dziękuję pięknie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zofijówka
Zaangażowany
Dołączył: 21 Maj 2008
Posty: 1125
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 22:13, 19 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
Tak mi coś świtało, ale lepiej uprzedzić
Morris, smacznego
|
|
Powrót do góry |
|
|
Morris
Dołączył: 12 Gru 2012
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 14:13, 20 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
Wstępnie się dopisałem już do wspólnych zakupów mięsnych
Teraz pozostaje się zastanowić jak to wszystko zmieszczę
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zofijówka
Zaangażowany
Dołączył: 21 Maj 2008
Posty: 1125
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Śro 16:17, 20 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
Morris, na tym forum ludzie prędko zarażają się tzw mięsną obsesją. Zamawiasz coraz to nowe cuda w ilości większej niż możesz upchnąć we własnej zamrażarce.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Morris
Dołączył: 12 Gru 2012
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pią 11:01, 22 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
Mój poprzedni pies był na barfie, więc u mnie to stare zarażenie
Tyle, że trochę pozmieniały mi się warunki mieszkaniowe i te nowe nie uwzględniają póki co zamrażarki ale na szczęście za parę miesięcy przeprowadzka.
Jeśli chodzi o mnie to nie świruję jeśli chodzi o wycudowane mięso. To samo jeśli chodzi o idealne co do grama przygotowanie składu posiłku pod względem składników. Ze mnie taki raczej barfista realista niż barfista fanatyk
|
|
Powrót do góry |
|
|
|