Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Wind
Weteran
Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 16:23, 05 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
agnethka napisał: | Wind napisał: | Zair, ja uwielbiam ogorki w szczegolnosci MALOSOLNE
Niestety w sklepach pokazuja sie na krotko i dodatkowo bywaja koszmarnie drogie |
samemu to się robi |
jedynym usprawiedliwieniem jest brak kamiennego gara
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
madziasto4
Weteran
Dołączył: 12 Cze 2007
Posty: 2838
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Pią 16:29, 05 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Wind napisał: | Madziu, licze ze wroci szybciorem Przyznaje, ze i dla mnie byla to skarbnica wiedzy. Czesc mam zrzucona do archiwum, ale niestety jest to niewielki skrawek calosci Dlatego wyczekuje ZMIAN i POWROTOW z rownie wielkim entuzjazmem i smakowitoscia
|
Ja sobie co ciekawsze zapisywałam na bieżąco w moim kuchennym folderku na kompiku, taka jestem przezorna, a co!
Ale wątek musi wrócić!
Jasna sprawa, że małosolne i kiszone to się samemu robi!!
W lipcu na działeczce nastawiliśmy sobie ogórasy i zajadaliśmy po niedługim czasie pycha małosolne, a potem nie mniej pycha kiszone
Zair Ugru-nad napisał: |
Ja mam z zasady diety wszelakie głęboko w ogonie, jem sporo i nie mogę nabrać masy |
agnethka napisał: |
bosh.. też tak chcę w końcu bym miała BIODRA! |
Nie ma sprawiedliwości na świecie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Loca
Zaangażowany
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 3045
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pią 16:35, 05 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Wind napisał: | agnethka napisał: | Wind napisał: | Zair, ja uwielbiam ogorki w szczegolnosci MALOSOLNE
Niestety w sklepach pokazuja sie na krotko i dodatkowo bywaja koszmarnie drogie |
samemu to się robi |
jedynym usprawiedliwieniem jest brak kamiennego gara |
czas nabyć, bo swoje są najlepsze
madziasto4 napisał: | Wind napisał: | Madziu, licze ze wroci szybciorem Przyznaje, ze i dla mnie byla to skarbnica wiedzy. Czesc mam zrzucona do archiwum, ale niestety jest to niewielki skrawek calosci Dlatego wyczekuje ZMIAN i POWROTOW z rownie wielkim entuzjazmem i smakowitoscia
|
Ja sobie co ciekawsze zapisywałam na bieżąco w moim kuchennym folderku na kompiku, taka jestem przezorna, a co!
Ale wątek musi wrócić! |
miejmy nadzieję, że został tylko "schowany" sama chętnie tam zajrzę, bo czasami mam dziką wenę na pichcenie
madziasto4 napisał: |
Zair Ugru-nad napisał: |
Ja mam z zasady diety wszelakie głęboko w ogonie, jem sporo i nie mogę nabrać masy |
agnethka napisał: |
bosh.. też tak chcę w końcu bym miała BIODRA! |
Nie ma sprawiedliwości na świecie |
oj nie ma
|
|
Powrót do góry |
|
|
equitana
Moderator
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 8200
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Poznań!
|
Wysłany: Pią 16:36, 05 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
agnethka napisał: | equitana napisał: |
Też kocham takie placki,aleniestety u mnie są " pięć minut w ustach, godzinę w żołądku, całe życie w biodrach " no a mam tak silna wolę,że robi za mna,co zechce, wiec proszę , nie kuscie tym plackiem... proszę |
bosh.. też tak chcę w końcu bym miała BIODRA! |
Chcesz , to Ci trochę odstąpię oddam tanio...za darmo.....no dobra, jeszcze dopłacę, byle byś wzięła
|
|
Powrót do góry |
|
|
Loca
Zaangażowany
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 3045
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pią 16:37, 05 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
equitana napisał: | agnethka napisał: | equitana napisał: |
Też kocham takie placki,aleniestety u mnie są " pięć minut w ustach, godzinę w żołądku, całe życie w biodrach " no a mam tak silna wolę,że robi za mna,co zechce, wiec proszę , nie kuscie tym plackiem... proszę |
bosh.. też tak chcę w końcu bym miała BIODRA! |
Chcesz , to Ci trochę odstąpię oddam tanio...za darmo.....no dobra, jeszcze dopłacę, byle byś wzięła |
mogę wziąć jakieś 5-6kg, o które walczę od lat
|
|
Powrót do góry |
|
|
equitana
Moderator
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 8200
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Poznań!
|
Wysłany: Pią 16:40, 05 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
agnethka napisał: |
mogę wziąć jakieś 5-6kg, o które walczę od lat |
To jak, robimy deal - mi własnie takie 5-6 kg zawadza
|
|
Powrót do góry |
|
|
Loca
Zaangażowany
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 3045
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pią 16:46, 05 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
equitana napisał: | agnethka napisał: |
mogę wziąć jakieś 5-6kg, o które walczę od lat |
To jak, robimy deal - mi własnie takie 5-6 kg zawadza |
oooooo.... bosko
|
|
Powrót do góry |
|
|
beata
Zaangażowany
Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 2611
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Nowy Sacz
|
Wysłany: Pią 16:57, 05 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Ja potrzebuje Wasz nadmiar na gore z przodu , wiec jak wystarczy to sie ustawie w kolejce .
Wind bedziesz miala tez problem " garnca " do ogorkow z glowy , stoi u mnie ,ja robie do sloikow na zime.
Jadac do W-wy moge go zabrac z soba - wzamian - maciupki kawaleczek placka ze sliwkami . juz zjadlam Twoj.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Talviszon
Administrator
Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 4153
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: spod Wrocławia
|
Wysłany: Pią 20:23, 05 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Wind napisał: | Zair, ja uwielbiam ogorki w szczegolnosci MALOSOLNE
Niestety w sklepach pokazuja sie na krotko i dodatkowo bywaja koszmarnie drogie |
Ależ ja właśnie się przejadłam własnoręcznie zrobionymi małosolnymi Najgorsze w tym wszystkim jest to, że tak je uwielbiam, że pomimo przejedzenia i związanych z nim rewolucji, po powrocie ze spaceru z psami, pochłonęłam kolejnych kilak sztuk
Trudno, najwyżej w nocy będę umierać...
Zostało mi trochę jeszcze świeżych i jutro zrobię z nich sos tzatziki Mam super brzydki, ale mocny polski czosnek, jogurt bałkański i świeży koperek
|
|
Powrót do góry |
|
|
Talviszon
Administrator
Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 4153
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: spod Wrocławia
|
Wysłany: Pią 20:26, 05 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
agnethka napisał: | Wind napisał: | Zair, ja uwielbiam ogorki w szczegolnosci MALOSOLNE
Niestety w sklepach pokazuja sie na krotko i dodatkowo bywaja koszmarnie drogie |
samemu to się robi |
Powiem więcej - one się SAME robią
Można też w dużym słoju, tylko trzeba go okleić albo owinąć czymś, żeby nie dostawało się światło Ja nie mam kamiennego garnca, ale zawijam czarnym lnem i też działa
|
|
Powrót do góry |
|
|
justek
Zaangażowany
Dołączył: 11 Lut 2010
Posty: 1581
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pią 20:28, 05 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Oooo tzatziki to i ja bym chętnie zjadła ... smaku mi narobiłaś. Tym czasem mój mężuś grilla pilnuje pogoda paskudna ale my imprezujemy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Loca
Zaangażowany
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 3045
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pią 20:30, 05 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Zair Ugru-nad napisał: |
Zostało mi trochę jeszcze świeżych i jutro zrobię z nich sos tzatziki Mam super brzydki, ale mocny polski czosnek, jogurt bałkański i świeży koperek |
ooo nie znam tego
|
|
Powrót do góry |
|
|
magnitudo
Moderator
Dołączył: 20 Lut 2007
Posty: 13321
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pią 20:33, 05 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
mi ogórki w zwykłym szklanym słoju wychodzą
najlepsze ogórki, te małosolne i te kiszone, to mają w Kołobrzegu mamy tu na forum paru takich szczęśliwców tam robota jest prosta , ogórki z przyprawami do słoja, a potem tylko zalać solanką przywiezioną ze źródełka są wyborne
|
|
Powrót do góry |
|
|
justek
Zaangażowany
Dołączył: 11 Lut 2010
Posty: 1581
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Pią 20:34, 05 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Magnitudo napisał: | mi ogórki w zwykłym szklanym słoju wychodzą
najlepsze ogórki, te małosolne i te kiszone, to mają w Kołobrzegu mamy tu na forum paru takich szczęśliwców tam robota jest prosta , ogórki z przyprawami do słoja, a potem tylko zalać solanką przywiezioną ze źródełka są wyborne |
ja tam z tej solanki nie lubię ... wolę jak mama przyprawi. Ale fakt jest taki, że codziennie ludzie litrami noszą solankę ze źródełka:-)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Talviszon
Administrator
Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 4153
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: spod Wrocławia
|
Wysłany: Pią 20:37, 05 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
agnethka napisał: | Zair Ugru-nad napisał: |
Zostało mi trochę jeszcze świeżych i jutro zrobię z nich sos tzatziki Mam super brzydki, ale mocny polski czosnek, jogurt bałkański i świeży koperek |
ooo nie znam tego |
A to proste - siekasz ogórki, koperek i czosnek na drobno, mieszasz wszystko z jogurtem, dodajesz sól i pieprz wedle uznania, wstawiasz na godzinę do lodówki, aby się wszystko przegryzło ze sobą i gotowe... proporcji nie pamiętam, zawsze robię na wyczucie.
Fajnie smakuje z ziemniakami, rybą, a jak ktoś jada inne mięso, to też pasuje Szczególnie do grillowanych
I do tego dobrze schłodzony pienisty browarek
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|