Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Talviszon
Administrator
Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 4153
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: spod Wrocławia
|
Wysłany: Wto 11:23, 17 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
U nas wiosna
Słonecznie i ciepło
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Victorka
Weteran
Dołączył: 13 Lip 2011
Posty: 9329
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Chorzów
|
Wysłany: Wto 19:59, 17 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Witam w kolejny wieczór, po pracy. Dziś było słonecznie, a przygotowania do Świąt wokół pełną parą...
|
|
Powrót do góry |
|
|
zadziorny
Administrator
Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 42061
Przeczytał: 1 temat
Skąd: Rybnik
|
Wysłany: Wto 20:36, 17 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
kotstan napisał: | BiP napisał: | Jaśka napisał: | tajemnicą jest wstępne podsuszenie ryby
tak mówi mistrz ceremonii BiPów |
Suszy się, żeby się nie gotowały, a wędziły.
Haki muszą być wbite lekko powyżej linii bocznej. Za skrzela spadywują... |
Co to jest linia boczna? Czy możesz zaznaczyć na jakimś zdjęciu? |
Tutaj dobrze widać linię boczną, biegnącą mniej więcej środkiem od głowy do ogona
|
|
Powrót do góry |
|
|
Czarna
Weteran
Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 20:41, 17 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Witajcie,
muszę, ale to muszę się pochwalić, mam około 100 pierogów, no i wyszły bardzo dobre, jestem tak objedzona, że nie wiem czy na Wigilie je tknę
Na dokładkę wczoraj wykąpałam mopa, bo zwlekałam i zwlekałam żeby już na Święta no i jeszcze jedno, zakończyłam prezenty - ufff
Za to komplikuje mi się lista ciast... każdy chce co innego, a potem nie bardzo jest gdzie to trzymać
Wczoraj i dzisiaj była bardziej ciepła końcówka kwietnia niż grudzień, ale w radio mówią, że od jutra ochłodzenie idzie.
Miłego popołudnia wszystkim
|
|
Powrót do góry |
|
|
Czarna
Weteran
Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 20:44, 17 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
zadziorny co to ryba, bo pstrąg to to nie jest z pewnością leszcz
|
|
Powrót do góry |
|
|
zadziorny
Administrator
Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 42061
Przeczytał: 1 temat
Skąd: Rybnik
|
Wysłany: Wto 20:46, 17 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Czarna napisał: | zadziorny co to ryba, bo pstrąg to to nie jest z pewnością leszcz |
Płoć . U pstrąga linia boczna nie jest tak wyraźna
|
|
Powrót do góry |
|
|
kotstan
Dołączył: 03 Lip 2011
Posty: 333
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Chorzów
|
Wysłany: Wto 21:14, 17 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
zadziorny napisał: | kotstan napisał: | BiP napisał: | Jaśka napisał: | tajemnicą jest wstępne podsuszenie ryby
tak mówi mistrz ceremonii BiPów |
Suszy się, żeby się nie gotowały, a wędziły.
Haki muszą być wbite lekko powyżej linii bocznej. Za skrzela spadywują... |
Co to jest linia boczna? Czy możesz zaznaczyć na jakimś zdjęciu? |
Tutaj dobrze widać linię boczną, biegnącą mniej więcej środkiem od głowy do ogona
|
Czy w tym miejscu?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Czarna
Weteran
Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 21:40, 17 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
zadziorny napisał: | Płoć | No nawet przyszło mi to do głowy, po tych czerwonych płetwach, tylko jakaś taka za duża mi się wydawała
|
|
Powrót do góry |
|
|
ela
Weteran
Dołączył: 16 Lut 2007
Posty: 8577
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kłodzko
|
Wysłany: Wto 23:26, 17 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Czarna napisał: | Witajcie,
muszę, ale to muszę się pochwalić, mam około 100 pierogów, no i wyszły bardzo dobre, : |
przepis na ciasto !!!!
|
|
Powrót do góry |
|
|
magnitudo
Moderator
Dołączył: 20 Lut 2007
Posty: 13321
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro 0:30, 18 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
witam wieczornie
ja mam pytanie czy można mrozić surowe uszka czy tylko gotowane w tym roku zamierzam do maxa uprościć sobie Wigilię
|
|
Powrót do góry |
|
|
alfiki
Weteran
Dołączył: 07 Kwi 2007
Posty: 3671
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Śro 0:50, 18 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Jakoś dziwne te "wiosenne" przygotowania do Gwiazdki. Całe szczęście prezenty pozałatwiane. Sporo już zrobiłam świątecznego jadła.W kuchni asystują mi trzy erdele,obserwując czy aby czegoś nie dadzą. Jakby było mało tych przygotowań na sporą gromadkę głodomorów ,to jutro przyjeżdżają goście z Angli.Trzeba zrobić spotkanie rodzinne.
Jutro planuję wykąpać te moje włochacze.Niestety tylko Talię wytrymowałam,moje są jak misiaki. Już chyba nie będe ich przed Świętami skubać.Mojej małej wnuczce Idzie bardzo takie pluszaki się podobają.Mówi ,że są cieplutkie.
Jako ciekawostkę muszę Wam powiedzieć ,że mam na Święta dorsza prosto z Arktyki. Będzie z niego ryba po grecku.
Miłego jutrzejszego dnia wszystkim
|
|
Powrót do góry |
|
|
Czarna
Weteran
Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 0:54, 18 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
A ja się właśnie zastanawiam, czy by można pstrągi kupić i zamrozić? bo mam w planie zapodać w galarecie, można? Zawsze robiłam na świeżo...
|
|
Powrót do góry |
|
|
magnitudo
Moderator
Dołączył: 20 Lut 2007
Posty: 13321
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro 0:58, 18 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Czarna napisał: | A ja się właśnie zastanawiam, czy by można pstrągi kupić i zamrozić? bo mam w planie zapodać w galarecie, można? Zawsze robiłam na świeżo... |
ja rybkę tylko świeżą lubię, no chyba, że świeżej nie jadłam to wtedy nie czuję różnicy
|
|
Powrót do góry |
|
|
ela
Weteran
Dołączył: 16 Lut 2007
Posty: 8577
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kłodzko
|
Wysłany: Śro 12:13, 18 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
mroziłam pstrągi ...preferuje świeże ale mrożenie wiele im nie zaszkodziło
|
|
Powrót do góry |
|
|
Talviszon
Administrator
Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 4153
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: spod Wrocławia
|
Wysłany: Śro 15:50, 18 Gru 2013 Temat postu: |
|
|
Moja Talvi też na święta będzie zarośniętym misiem Po świętach do nowego roku mam wolne, więc wtedy jakoś wezmę się za odkłaczanie erdela
|
|
Powrót do góry |
|
|
|