Forum Terierkowo Strona Główna
Home - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Galerie - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Kawiarenka pod czapraczkiem
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 2092, 2093, 2094 ... 4004, 4005, 4006  Następny
 
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terierkowo Strona Główna -> Kawiarenka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ela
Weteran


Dołączył: 16 Lut 2007
Posty: 8577
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kłodzko

PostWysłany: Śro 0:13, 07 Sty 2009    Temat postu:

Confused kurcze ale jazda ..no to ja też już wywaliłam ... Shocked
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Czarna
Weteran


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 1:21, 07 Sty 2009    Temat postu:

Masakra,obejrzałam wszystkie teleniewole, tyłek mi ścierpł...a chrusty nie zrobione NieOK No ale są i dobre strony, mogę przez kolejne 50 odcinków odpuścić (będąc na bieżąco).

Windw chrustach daje się spirytus (albo sok z cytryny) głównie po to, żeby nie "piły" oleju, przepis oczywiście mogę podać, ale one wychodzą takie pulchniutkie, a nie takie cieniutkie (i tłuste, bleee) jak w cukierni, więc zależy co kto lubi - ja uwielbiam, bo piekę tylko w karnawale (tak ze 2-3 razy). Lecę do kuchni z tym przepisem... SMACZNEGO Tonqe
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wind
Weteran


Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Warszawa

PostWysłany: Śro 1:40, 07 Sty 2009    Temat postu:

ginger, jak przepis bedzie prosty to skusze sie na wykonanie. Ja tez gustuje w takim kruchym i nie "bulowatym" i olejowym chruscie Smile U nas taki maja w jednej cukierni, tylko zbyt obficie posypuja go cukrem-pudrem. A ja jestem z tych co cukru-pudru nie uzywaja wcale Very Happy

Kto jeszcze cierpi na bezsen? Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Czarna
Weteran


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 1:50, 07 Sty 2009    Temat postu:

UFFF, przepis wstawiłam, matko ile to pisania, w moim zeszycie z przepisami mam tylko składniki i nic więcej!!! a tam wszyscy, wszystko szczegółowo, to ja też Wink A mój zeszyt wygląda jakby z niego już 10pokolenie korzystało, a nie jedna marna kucharka, hi hi hi
Wind na początek zrób z połowy porcji, roboty jest dużo mniej (bo to jednak prace manualne, hi hi hi) a spróbujesz czy Wam takie odpowiadają (no i się tak szybko nie zniechęcisz, a tego naprawdę sporo wychodzi Twisted Evil Wink )
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wind
Weteran


Dołączył: 17 Lut 2007
Posty: 4429
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Warszawa

PostWysłany: Śro 2:02, 07 Sty 2009    Temat postu:

ginger, dzieki Smile Przepis wyglada na calkiem latwy. Tylko to manualne zagniatanie moze byc dreczace Wink Poprobuje najprawdopodobniej w ten weekend, bo czeka mnie przyplyw wolnego czasu Smile Jak rozumiem wszystko jedno czy daje sok z cytryny czy spirytus bo skutek dla faworkow jest taki sam, prawda?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Czarna
Weteran


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 12160
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 2:15, 07 Sty 2009    Temat postu:

Tak, bez różnicy, no jest troszeczkę w smaku, ale u nas jakoś zawsze były(i nadal są!) małe dzieci...więc był sok z cytryny.Powodzenia
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Borsaf
Gość





PostWysłany: Śro 9:24, 07 Sty 2009    Temat postu:

Witajcie śpiochy,..uff, mrozi nadal, nawet drzewa sie ubrały na biało!

Bosik - Rekonwalescent - - - ...wracaj szybciorem na Terierkowo!
Powrót do góry
zadziorny
Administrator


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 42061
Przeczytał: 1 temat

Skąd: Rybnik

PostWysłany: Śro 9:38, 07 Sty 2009    Temat postu:

Wind napisał:
Znacie pewnie Echinacee, prawda? Nie wazne czy pomaga, czy nie, ale jest to dosc mocno rozpoznawalny produkt na rynku. Wlasnie przeczytalam, ze wlasciciel Ratiopharm od Echinacea popelnil samobojstwo kladac sie na torach kolejowych ... Okrutnie mnie to zasmucilo ... Gosc, ktory mial 74 lata, wiele przezyl i widzial i wlasciwie mogl odcinac kupony ze swoich miliardow podejmuje tak katastrofalna decyzje bo jego koncern chyli sie ku bankructwie ... Rolling Eyes

Słyszałem o tym Rolling Eyes. To rzeczywiście drastyczny krok Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zadziorny
Administrator


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 42061
Przeczytał: 1 temat

Skąd: Rybnik

PostWysłany: Śro 9:43, 07 Sty 2009    Temat postu:

coztego napisał:
A Fuka chyba za granicę wyruszyła Hmmm

Dokładnie Cool. Życzenia też otrzymałem Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zadziorny
Administrator


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 42061
Przeczytał: 1 temat

Skąd: Rybnik

PostWysłany: Śro 9:49, 07 Sty 2009    Temat postu:

Witajcie w środku tygodnia Cool Very Happy. Mróz zelżał bo tylko -4 ºC. Luzik

Zapraszam na kawę i z gruntem



i herbatkę


Miłego dnia Cool Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
coztego
Gość





PostWysłany: Śro 9:51, 07 Sty 2009    Temat postu:

Wind napisał:
Tylko to manualne zagniatanie moze byc dreczace Wink

Nie wiem jakie ciasto wychodzi z przepisu Ginger, ale jak robiłam w zeszłym roku chrust, to przeczytałam, że najważniejsze jest porządne wyrobienie ciasta, najlepiej składać je na pół i walić wałkiem i tak w kółko. I rzeczywiście, po takim laniu ciasto zrobiło się miękkie i elastyczne Cool

Dzień dobry Wszystkim Very Happy Gdzie boska kawa?
U nam minus 10, znowu mi ręce zmarzły, chociaż włożyłam podwójne rękawiczki Confused
Powrót do góry
Flaire
Weteran


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 10529
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 9:57, 07 Sty 2009    Temat postu:

coztego napisał:

Nie wiem jakie ciasto wychodzi z przepisu Ginger, ale jak robiłam w zeszłym roku chrust, to przeczytałam, że najważniejsze jest porządne wyrobienie ciasta, najlepiej składać je na pół i walić wałkiem i tak w kółko. I rzeczywiście, po takim laniu ciasto zrobiło się miękkie i elastyczne Cool
Ja mało co w kuchni robię ręcznie; ciasto na faworki ubija mi robot kuchenny (nie mikser), a kończę to ubijanie i potem wałkuję je szybko i dowolnie cienko przy pomocy maszynki do pasty.Smile Wychodzą niesamowite faworki. Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
coztego
Gość





PostWysłany: Śro 10:04, 07 Sty 2009    Temat postu:

Ale ja nie mam takiej maszynki Sad
Powrót do góry
Flaire
Weteran


Dołączył: 14 Lut 2007
Posty: 10529
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 10:09, 07 Sty 2009    Temat postu:

coztego napisał:
Ale ja nie mam takiej maszynki Sad
Kilka lat temu zaniosłam faworki do moich przyjaciół. Smakowały tak, że dopytywali się, jak je robiłam. Gdy powiedziałam o tej maszynce do pasty, to następnego dnia pognali do sklepu i kupili sobie taką maszynkę... tylko że oni nigdy pastynie robią - u nich, to jest maszynka do faworków! Laughing

Ta maszynka jest moim zdaniem kluczowa (bardziej niż ten robot), bo może pomóc z wyrabianiem, a na koniec wałkuje naprawdę dowolnie cienko... Faworków nie robię nawet na najcieńszym ustawieniu, bo wtedy są aż za cienkie. Ale jest ustawienie, które daje idealne, kruchutkie, cieniutke faworki. Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sirion
Weteran


Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 3989
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: ŁÓDŹ

PostWysłany: Śro 10:10, 07 Sty 2009    Temat postu:

Jak przeszukacie przepisy, to ja juz rok temu mój przepis na chrust wstawiłam. Jest w spisie treści.

Jak usunąć post ? Jeden mi się zdublował, zastąpiłam go kropeczkami, ale chciałam wywalić i nie umiem .....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Terierkowo Strona Główna -> Kawiarenka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 2092, 2093, 2094 ... 4004, 4005, 4006  Następny
Strona 2093 z 4006

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
Appalachia Theme © 2002 Droshi's Island