Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
magnitudo
Moderator
Dołączył: 20 Lut 2007
Posty: 13321
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Poznań
|
Wysłany: Czw 19:54, 17 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Sirion
Weteran
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 3989
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: ŁÓDŹ
|
Wysłany: Czw 20:18, 17 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Wczoraj mi to właśnie TZ opowiadał.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kardusia
Gość
|
Wysłany: Czw 23:52, 17 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Nowe powołanie pitbulla .
Widać, że nie wszystko jest przesądzone i może być inaczej:
[link widoczny dla zalogowanych]
Magnitudo - a to se chłop życie skumplikował ....Dobre ...
Nikita - doooooobreeee ...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Hanik
Gość
|
Wysłany: Pią 17:06, 18 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Zastanawiałam się czy to wkleić tutaj czy do kuchni. Ale tutaj chyba lepiej pasuje
Przepis na ciasto
Składniki:
- 1 kostka masła,
- 2 szklanka cukru,
- 1 łyżeczka soli,
- 4 jajka,
- 1 szklanka suszonych owoców,
- 1 szklanka orzechów,
- sok cytrynowy,
- proszek do pieczenia,
- 3-4 szklanki dobrej whisky.
Sposób przygotowania:
Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź czy whisky jest dobrej
jakości. Dobra ... prawda? Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę itp.
narzędzia kuchenne. Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak trzeba ...
by być tego pewnym nalej jedną szklankę i wypij tak szybko, jak to tylko
możliwe.
Powtórz operację.
Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą masę,
dodaj łyżeszke sukru i ubjaj dalej.
W międzyszasie zprawdź czy wisky jest na pewno taka jak czeba. Najlepiej
sklaneczke. Otfórz drugą butelkie jeźli czeba. Wszuś do mniski dwa
jajki, obje szlanki z owosami i upijaj je mikserem. Sprawś jakoź wiski
żepy pootem gośie nie mufili sze jest trojnoca. Wszuś do miszki szyśką
sul jaka masz w domu czy so tam masz szysko jedno so, f sumje fsale nie
nie ma snaszenia so fszuśisz! Fypij skok sytrynnmowy.
Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzudź monki ile
tam masz fdomu, osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache piesyka,
usaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki. Sprawś jakoś fiski sostanej
ot pieszenia siasta i iś spaś.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Anisha
Weteran
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 7427
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Pią 19:24, 18 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Hanik, super!!!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kardusia
Gość
|
Wysłany: Pią 21:14, 18 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Hanik - uuuuuuhahahahahahaaaaa ....Z tej strony to Cię nie znałam.... . Dibry przepysssss....whisky tysz smakójeeeee jak nigdy dontond....
|
|
Powrót do góry |
|
|
Nikita
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 454
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawy
|
Wysłany: Pią 21:23, 18 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Kardusia napisał: | Hanik - uuuuuuhahahahahahaaaaa ....Z tej strony to Cię nie znałam.... . Dibry przepysssss....whisky tysz smakójeeeee jak nigdy dontond.... |
Kardusia - zabrałaś sie za pieczenie tego cudownego ciasta?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kardusia
Gość
|
Wysłany: Pią 21:50, 18 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Nikita - łoooooo...fyszłooooo sssssydło sforka....a co??? Cuć ode mnie łiską?
Cisto jak ciasto - ale łiska ssssmakkóje...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kardusia
Gość
|
Wysłany: Pią 21:53, 18 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Nikita - tylko Ty pamiętaj ...nie bierz się teraz za pieczenie tego ciasta...poczekaj trochę aż będziesz mogła popróbować tego dodatku do ciasta.
Bo ta "łiska" - to w tym wszystkim najważniejsza
|
|
Powrót do góry |
|
|
Nikita
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 454
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawy
|
Wysłany: Pią 22:01, 18 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Kardusia napisał: | Nikita - tylko Ty pamiętaj ...nie bierz się teraz za pieczenie tego ciasta...poczekaj trochę aż będziesz mogła popróbować tego dodatku do ciasta.
Bo ta "łiska" - to w tym wszystkim najważniejsza |
no właśnie... przerąbane! i tak jeszcze przez jakiś rok przynajmniej
|
|
Powrót do góry |
|
|
Nikita
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 454
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawy
|
Wysłany: Pią 22:02, 18 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Kardusia napisał: | Nikita - łoooooo...fyszłooooo sssssydło sforka....a co??? Cuć ode mnie łiską?
Cisto jak ciasto - ale łiska ssssmakkóje... |
no pięknie! Jak to można człowieka poznać.. od strony "kulinarnej"
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kardusia
Gość
|
Wysłany: Pią 22:09, 18 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Nikita napisał: | Kardusia napisał: | Nikita - tylko Ty pamiętaj ...nie bierz się teraz za pieczenie tego ciasta...poczekaj trochę aż będziesz mogła popróbować tego dodatku do ciasta.
Bo ta "łiska" - to w tym wszystkim najważniejsza |
no właśnie... przerąbane! i tak jeszcze przez jakiś rok przynajmniej |
Nikita - ale pomyśl o tym pozytywnie : potem będziesz mogła codziennie piec to ciachooooo ... .
|
|
Powrót do góry |
|
|
Nikita
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 454
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Warszawy
|
Wysłany: Pią 22:11, 18 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Kardusia napisał: |
Nikita - ale pomyśl o tym pozytywnie : potem będziesz mogła codziennie piec to ciachooooo ... . |
dobre!!! i tej myśli będe się trzymać
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kardusia
Gość
|
Wysłany: Pią 22:29, 18 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Nikita - no i grunt to pozytywne myślenie . Tak trzymaj !
Buziaczki dla Was OBYDWOJGA . A teraz lecę dalej do ciasta .
|
|
Powrót do góry |
|
|
Hanik
Gość
|
Wysłany: Sob 8:05, 19 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Kardusia napisał: | Nikita - no i grunt to pozytywne myślenie . Tak trzymaj !
Buziaczki dla Was OBYDWOJGA . A teraz lecę dalej do ciasta . | Kardusiu jak się czujesz po wczorajszych wypiekach?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|